Η ιστορία μας

Η idea plus είναι Κοιν.Σ.Επ. παραγωγικού σκοπού, προβολής και προώθησης χειροτεχνημάτων και υπηρεσιών, προερχομένων απευθείας από τους δημιουργούς τους και από την μεταξύ τους συνεργασία.

Τον Νοέμβριο του 2018, αρχικά έξι δημιουργοί σχεδόν άγνωστοι μεταξύ μας, με διαφορετικές αφετηρίες, πορείες και στόχους, αποφασίσαμε να μοιραστούμε το μόνο κοινό μας μέχρι τότε, που ήταν το πάθος μας για την τέχνη και το χειροποίητο και να δώσουμε κοινή στέγη στις ιδέες μας.

Ξεκινήσαμε το εγχείρημά μας, με βασικό μας προσανατολισμό την υγιή επιχειρηματικότητα. Φέρνοντας ο καθένας μας τις ξεχωριστές δημιουργίες και ιδέες του, προσπαθήσαμε να εργαστούμε ομαδικά καλλιεργώντας το συνεργατικό πνεύμα.

Χρησιμοποιώντας μέταλλο, πηλό, τσιμέντο, ξύλο, δέρμα, ύφασμα και νήματα, χαρτί, τεχνολογία, ανακυκλωμένα υλικά, αλλά και πολλές ώρες δουλειάς στο εργαστήριο, δημιουργεί ο κάθε ένας από εμάς, χειροποίητα αντικείμενα πρωτότυπου σχεδιασμού, δουλεμένα με μεράκι και σεβασμό στην τέχνη του.

Οι συλλογές των κοσμημάτων, των αξεσουάρ, των χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων που παράγουμε, χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερη καλλιτεχνική ταυτότητα του κάθε δημιουργού.

Σήμερα η idea plus, έχοντας διπλασιάσει τα μέλη της, επιμένει στην προσπάθεια παραγωγής, προβολής και προώθησης των δημιουργημάτων όλης της ομάδας μας, στοχεύοντας ταυτόχρονα σε μια σταδιακά διευρυνόμενη κοινότητα, με δυνατότητα να συμπεριλάβει και νέους δημιουργούς που αναζητούν ένα «βήμα» προς την υγιή και αλληλέγγυα οικονομία.

Ένα start up for inspired artists, αλλά και για εμάς τους ίδιους που είχαμε μια idea και προσπαθούμε να την κάνουμε plus.